Senaste nytt om katter

Eftersom det var länge sedan vi skrev något om katter tänkte vi att det var dags. Här kommer lite kattnyheter:

Katt på vilovägar

I Michigan i USA har en katt återförenats med sin ägare efter att ha varit på rymmen i ett halvår. Under den tiden har katten som heter Ceal lyckats tillryggalägga sig runt 3 200 mil. Katten kunde nämligen med hjälp av sitt mikrochips identifieras när den senare hittades och lämnades in i Kalifornien. På sin färd genom landet hade Ceal bland annat överlevt genom att äta plast.
Ceal återfanns strax innan jul och kommer att återförenas med sin familj i början av januari.

iPads för katter

En annan nyhet är att iPads inte längre enbart är något för oss människor. Nu har även katter börjat ta till sig den nya tekniken. Särskilt för att få utlopp för sina jaktinstinkter. Det finns nämligen program som är särskilt utformade för katter där de kan jaga fisk, insekter eller möss. Programmen har också ljud som ska göra att jakten blir ännu roligare för katten. Programmen har nu med framgång börjat användas på olika katthem där en annan tanke med dem är att få katterna att interagera med varandra eftersom många katter kan spela samtidigt.

Baloo skottskadad

På julafton utsattes kitten Baloo för en skottskada då någon skjutit honom i ögat med en luftpistol. Det var först efter röntgen som kulan hittades i ögat, innan dess trodde ägarna att katten blivit påkörd och att det orsakat skadan. Vem som sköt Baloo är i nuläget oklart men saken är polisanmäld. Baloo kommer att förlora ögat men behåller livet.

Attackkatten i Hornstull

I Hornstull har hundägare reagerat på den gråspräckliga katt som stryker omkring, lägger sig på trappan eller sitter i trädet och bara väntar på att attackera första bästa hund. Katten har ett halsband och bor troligen inne i stan. Insändare har nu skickats från oroliga hundägare i en förhoppning om att kattägaren ska bli varse sin katts beteende och göra någonting åt det.