Vill du äga en häst?

Det här behöver du för att äga en häst

Vad är det som behövs för dig som vill ha en egen häst? Det finns några saker som är viktiga att ha hemma eller i stallet om du vill kunna rida på hästen.

Det första och allra viktigaste är grimmor och grimskaft. Det går inte att klara sig utan dessa accessoarer, så se alltid till att börja med dessa. Ett bra tips är att ha en i nylon och en i läder för att kunna skifta beroende på väderlek hästens skick. Viktigt att notera är att läder lättare går sönder, och nylon kan ge brännsår på hästens nos.

Det finns olika typer av benskydd och transportskydd beroende på vilken gren den ska användas i, men viktigaste är att benskydden är bekväma att använda under ridning. Hästens  transportskydd bör väljas med omsorg då det ska vara lika bekvämt för hästen som för ryttaren för en lyckad ridtur.

Sadel och träns är viktiga motionsaccessoarer för att en ridtur ska bli bekväm. Det finns utan att överdriva en djungel av sadlar, så när du väljer ut en är det alltid en fördel att ta hjälp av någon med stor kompetens i ämnet. Vad gäller en bra träns så är det alltid bäst att mörja med en standardmodell. Som nybörjare har man inte hunnit hitta sin egen rutin och teknik, och det är alltid en fördel att börja med standardförfaranden.